Rječnik pojmova

A B C Č D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

Č

Član mirovinskog fonda osoba je prijavljena obveznom mirovinskom fondu odnosno osoba koja je pristupila dobrovoljnom mirovinskom fondu na temelju sklopljenog ugovora i koja na temelju članstva u fondu ostvaruje ili će ostvariti pravo na mirovinu.

Član obveznog mirovinskog fonda osoba je prijavljena obveznom mirovinskom fondu.

Član otvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda osoba je koja je pristupila dobrovoljnom mirovinskom fondu na temelju sklopljenog ugovora.

Član zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda osoba je koja je pristupila dobrovoljnom mirovinskom fondu na temelju sklopljenog ugovora i čija je strukovna djelatnost ovlašćuje ili će je ovlastiti na pravo na mirovinu.

Član dobrovoljnog mirovinskog fonda osoba je koja je pristupila fondu na temelju zaključenog ugovora o članstvu s mirovinskim društvom i upisana je u registar članova fonda, slijedom čega ostvaruje ili će ostvariti pravo na mirovinu u skladu s odredbama mirovinskoga programa i zakona.

KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.