Rječnik pojmova

A B C Č D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

J

Sredstva na posebnom računu otvorenom u depozitaru na kojem mirovinsko društvo mora držati 132.722,81 eura za svakih deset tisuća članova iznad pedeset tisuća članova svih kategorija obveznih mirovinskih fondova kojima upravlja isto mirovinsko društvo. Sredstva iz jamstvenog pologa namijenjena su za potrebe uplate razlike obveznom mirovinskom fondu do zajamčenog prinosa od strane mirovinskog društva, u slučaju da je prosječni godišnji prinos obveznog mirovinskog fonda kroz razdoblje od prethodne tri kalendarske godine manji od zajamčenog prinosa.

Neovisno o vrijednosti imovine na osobnom računu člana fonda po ostvarivanju prava na mirovinu članu fonda mirovinsko društvo izvršit će isplatu zatraženog iznosa u visini od najviše 30 % iznosa na računu člana fonda. Navedenu isplatu mirovinsko društvo vrši na temelju pisanog zahtjeva člana, i to jednokratno u punom iznosu.

KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.