Obrazovni program i ispiti iz područja tržišta kapitala, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava

Na ovim stranicama možete pronaći informacije potrebne za provjeru znanja i stjecanje kvalifikacija za pružanje informacija, brokerske poslove, investicijsko savjetovanje, ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova i za upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvom

Za pristup materijalima molim slijedite ovu vezu. Stranica je zaštićena korisničkim imenom i zaporkom.

Za pristup materijalima molim slijedite ovu vezu. Stranica je zaštićena korisničkim imenom i zaporkom.

Za pristup materijalima molim slijedite ovu vezu. Stranica je zaštićena korisničkim imenom i zaporkom.

Za pristup materijalima molim slijedite ovu vezu. Stranica je zaštićena korisničkim imenom i zaporkom.

Za pristup materijalima molim slijedite ovu vezu. Stranica je zaštićena korisničkim imenom i zaporkom.

Iznimno, u slučaju nemogućnosti dostave online prijave, prijavu je moguće dostaviti putem obrasca prijave za ispit poštom ili osobnom dostavom:

  • Prijava za pohađanje obrazovnog programa (informiranje, brokerski poslovi, investicijsko savjetovanje) - obrazac
  • Prijava za pohađanje obrazovnog programa (mirovinski fondovi, mirovinska osiguravajuća društva) - obrazac

Prijava se putem obrasca prijave zajedno sa pripadajućim dokumentima šalje poštom na adresu HANFA, Račkoga 6, 10000 Zagreb, ili osobnom dostavom u pisarnicu Hanfe (uredovno vrijeme za stranke od 9.00 do 14.00).:

Prijava se dostavlja putem pošte na adresu HANFA, Račkoga 6, 10000 Zagreb ili osobnom dostavom u pisarnicu Hanfe (uredovno vrijeme za stranke od 9.00 do 14.00).:

Kandidat u Prijavi za pristupanje ispitu iz članka 1. Pravilnika o obrazovnom programu i ispitima za provjeru znanja i stjecanje kvalifikacija za pružanje informacija o investicijskim proizvodima i uslugama, brokerske poslove i investicijsko savjetovanje te članka 1. Pravilnika o obrazovnom programu i ispitu za stjecanje zvanja ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova i stjecanje kvalifikacija za upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvom izabire ispit koji polaže.

Obrasci za online prijave nalaze se na sljedećim poveznicama:

  1. Informiranje, brokersko poslovanje i investicijsko savjetovanje
  2. Upravitelji mirovinskim fondovima i upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvima

Hanfa će po zaprimanju određenog broja urednih prijava, odrediti termine za pristup ispitu o čemu će prijavljeni kandidati biti obaviješteni javnom objavom popisa kandidata (šifre) koji imaju pravo pristupiti ispitu te najkasnije dan prije održavanja ispita svakom kandidatu uputiti poziv linkom na Webex na adresu elektroničke pošte naznačenu u prijavi za ispit zajedno s Uputom za pristupanje ispitu za provjeru znanja i stjecanje kvalifikacija za pružanje informacija, brokerske poslove, investicijsko savjetovanje, ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova i za upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvima u svrhu pripreme za ispit.

Za polaganje ispita nije potrebna posebna tehnička oprema, osim standardnog računala sa web-kamerom, mikrofonom i zvučnikom te jednim od uobičajenih internetskih preglednika (Google Chrome, Microsoft Edge, Safari ili Mozilla Firefox). Za pristupanje ispitu koristit će se Webex aplikacija, a za rješavanje samog ispita CARNET-ov sustav za online učenje Loomen baziran na alatu Moodle za provođenje učenja i ispita.

Tijekom rješavanja online ispita kandidat označava odgovor koji smatra točnim klikom na polje ispred točnog odgovora te ima mogućnost vraćanja na prethodna pitanja.

Samo polaganje ispita bit će vremenski ograničeno te cijelo vrijeme nadgledano putem videolinka/Webexa od strane ovlaštenih osoba Hanfe, kako bi provjera znanja bila vjerodostojna i kvalitetna. Ispitu je potrebno pristupiti u objavljenom terminu ispita koji će bitiu roku od 30, a najkasnije u roku od 60 dana od dana zaprimljene uredne prijave. 

Na ispit se pristupa najmanje 15 minuta ranije radi identifikacije i pripreme kandidata.
Kandidati će ispitu pristupati putem Loomena - Ispitni sustav Hanfa, za što je potrebna
identifikacija i autentifikacija pomoću vjerodajnica putem NIAS-a, koji je dio portala e-Građani.

Rezultati će sukladno Pravilniku biti objavljeni na Hanfinim mrežnim stranicama u roku od 8 radnih dana od dana održavanja ispita, a u objavi će biti navedene šifre kandidata koji su položili ispit.

Naknade
Naknade
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.