29.06.2023.

EIOPA će provesti prvu zajedničku tajnu kupnju u nekoliko država članica EU-a

Objavljeno: 29. lipnja 2023.

Odbor nadzornih tijela Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) odlučio je da će EIOPA koordinirati prvu zajedničku vježbu tajne kupnje u prodaji osiguranja. Vježba će se provesti u osam država članica EU-a i slijedit će zajedničku metodologiju i kriterije koje su razvili EIOPA i njezine članice. Rezultati vježbe bit će dostupni u prvoj polovici 2024.

Tajna kupnja (engl. mystery shopping) tehnika je koja uključuje metodu treniranih „tajnih kupaca“ koji se ponašaju kao potencijalni kupci, a omogućuje procjenu iskustva korisnika usluga u praksi. To obično uključuje izravne posjete u prostorijama distributera, ali se također može izvršiti i putem digitalnih kanala, telefonskih poziva ili sličnih metoda.

„Tajni kupci“ ponašaju se kao svi ostali potencijalni kupci (na primjer, zahtijevaju informacije o proizvodu, traže savjet, objašnjavaju svoju situaciju). Pritom prikupljaju detaljne informacije o tome kako dobavljači ili distributeri prodaju proizvode i pružaju usluge potrošačima, kako bi potom izvijestili o svojim usporedivim i statistički relevantnim zapažanjima o ishodima za potrošače na strukturiran, detaljan i sustavan način.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.