Vijesti

12.11.2019

Obavijest o održavanju prvog ispitnog roka za provjeru znanja u području tržišta kapitala, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava – 16. prosinca 2019.

Prvi ispitni rok ispitnoga razdoblja za provjeru znanja i stjecanje kvalifikacija za pružanje informacija o investicijskim proizvodima i uslugama, brokerske poslove i investicijsko savjetovanje te ispita za stjecanje zvanja ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova i stjecanje kvalifikacija za upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvom, koje se sastoji od dva ispitna roka, održat će se u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u prostorijama RRiF Visoke škole za financijski menadžment, Martićeva 29, Zagreb, s početkom u 9.00 sati.

Pročitaj više

08.11.2019

POZIV kandidatima koji su zainteresirani za zaposlenje u Uredu Upravnog vijeća na radnom mjestu Poslovni tajnik / poslovna tajnica

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je nadzorno tijelo u čiji djelokrug i nadležnost spada nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju.  Temeljni su ciljevi Hanfe promicanje i očuvanje stabilnosti financijskog sustava i nadzor zakonitosti poslovanja subjekata nadzora, a u ostvarivanju svojih ciljeva Hanfa se rukovodi načelima transparentnosti, izgradnje povjerenja među sudionicima financijskih tržišta i izvješćivanja potrošača.

Pročitaj više

05.11.2019

Obavijest u vezi s održavanjem obrazovnog programa i ispita za provjeru znanja u području tržišta kapitala, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava

Hanfa obavještava kako će se jedinstveni obrazovni program za provjeru znanja i stjecanje kvalifikacija za pružanje informacija o investicijskim proizvodima i uslugama, brokerske poslove i investicijsko savjetovanje te za stjecanje zvanja ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova i stjecanje kvalifikacija za upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvom, organizirati od 13. do 25.  studenoga 2019., a ispit za provjeru znanja u prosincu 2019. godine, a točan datum ćemo naknadno objaviti na Hanfinim stranicama.

Pročitaj više

31.10.2019

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Donesene smjernice za ulaganje mirovinskih fondova putem crowdfunding platformi i drugih uređenih sustava za prikupljanje kapitala

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj, 42. sjednici donijelo je smjernice kojima definira uređene sustave za prikupljanje kapitala koje će Hanfa priznavati, a putem kojih će obvezni mirovinski fondovi moći ulagati u vrijednosne papire i udjele u start-up kompanijama koje se financiraju putem platformi za skupno financiranje (crowdfunding platformi).

Pročitaj više