11.09.2023.

Objavljen novi broj publikacije „Predstavke korisnika financijskih usluga“

Izdana je godišnja analiza zaprimljenih predstavki potrošača

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga objavila je novi broj publikacije „Predstavke korisnika financijskih usluga“ a koja sadržava analizu predstavki potrošača koje je Hanfa zaprimila u 2022. godini.

Analiza i odgovori na zaprimljene predstavke korisnika financijskih usluga važan su alat za zaštitu potrošača, a saznanja koja Hanfa dobiva na taj način mogu biti vrlo korisna za provođenje aktivnosti iz njezina djelokruga i nadležnosti.

Misija Hanfe je osigurati pogodno okruženje za stabilan financijski sustav, graditi povjerenje među sudionicima financijskog tržišta te poticati jačanje svijesti o koristima i rizicima koji su povezani s različitim vrstama financijskih proizvoda i usluga. Pri ostvarivanju navedenog Hanfa posebnu pažnju pridaje zaštiti kolektivnih interesa korisnika financijskih usluga kroz svoje nadzorno i regulatorno postupanje.

Ova publikacija namijenjena je svima onima koje zanima problematika predstavki potrošača u području financijskih usluga, a dostupna je na internetskoj stranici Hanfe, u izborniku Publikacije.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.