20.02.2024.

Obustava promjene statusa posrednicima upisanim u Registar ovlaštenih zastupnika u osiguranju, brokera u osiguranju i/ili reosiguranju i sporednih posrednika

Slijedom već ranijeg izvještavanja o izvršenom kibernetičkom napadu na računalni sustav Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), obavještavamo posrednike upisane u Registar ovlaštenih zastupnika u osiguranju, brokera u osiguranju i/ili reosiguranju i sporednih posrednika (dalje: Registar) da se od 23.1.2024. ne provodi promjena statusa posrednicima na temelju provjere ispunjavanja uvjeta stručnosti (kontinuirane edukacije) u statuse U mirovanju i Brisan.

Unatoč privremenoj obustavi promjene statusa, svi posrednici dužni su voditi brigu o ispunjavanju uvjeta stručnosti u propisanom roku jer će se ponovnim pokretanjem aplikacije za provjeru ispunjavanja navedenog uvjeta provjera izvršiti s danom i mjesecom njihovog prvog upisa u Registar te u skladu s time, a ovisno o rezultatu provjere, provesti eventualna promjena statusa.

O ponovnoj uspostavi svih funkcionalnosti povezanih s Registrom i aplikacijom IDD bit ćete obaviješteni na Hanfinoj internetskoj stranici.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.