MIREX


MIREX

MIREX je prosječna vrijednost obračunske jedinice svih obveznih mirovinskih fondova iste kategorije (A,B,C), koja u obzir uzima udio pojedinog fonda u ukupnoj neto imovini svih fondova iste kategorije. MIREX je od 1.1.2023. prilagođen eurskoj protuvrijednosti, čime je osiguran kontinuitet vrijednosti indeksa inicijalno postavljene na 100,0000. MIREX predočava kumulativni rast vrijednosti udjela obveznih mirovinskih fondova iste kategorije od početka njihova rada. Početni je datum izračuna MIREX-a kategorije B 30.4.2002., a kategorija A i C 21.8.2014. MIREX se ažurira svakog radnog dana i zaokružuje na četiri decimalna mjesta.

U skladu sa Zakonom o obveznim mirovinskim fondovima i Zakonom o dobrovoljnim mirovinskim fondovima Hanfa od 21. kolovoza 2014. više ne objavljuje dnevne vrijednosti obračunskih jedinica obveznih mirovinskih fondova i cijene udjela dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Podatke o vrijednostima obračunskih jedinica obveznih mirovinskih fondova od 21. kolovoza 2014. možete pronaći na internetskim stranicama REGOS-a i na internetskim stranicama obveznih mirovinskih društava. Podatke o cijeni udjela dobrovoljnih mirovinskih fondova dužna su objavljivati dobrovoljna mirovinska društva na svojim internetskim stranicama.

Popis obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava možete pronaći u Registrima.

 

MIREX

KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.