Zaokružen ciklus predavanja u suradnji s HGK

Vijest objavljena: 4.4.2019.

Današnjim predavanjem u Šibeniku i prošlotjednim u Požegi stručnjaci Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Branka Bjedov Kostelac i Goran Bakula iz Sektora za sistemske rizike i zaštitu potrošača, zaokružili su niz ovogodišnjih predavanja održanih u sklopu projekta Hrvatske gospodarske komore (HGK): "Financijska pismenost - više znamo, bolje razumijemo". Riječ je o zajedničkoj edukaciji od strane HANFA-e, HGK i predstavnika komercijalnog sektora – banaka, osiguranja i društava za upravljanje investicijskim fondovima.

Suradnja HANFA-e i HGK na edukacijskim projektima traje već nekoliko godina i odvija se kroz cijelu kalendarsku godinu, a svoj vrhunac doživljava povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca. Tako su i ove godine povodom financijskog tjedna održana predavanja učenicima škola u Virovitici, Bjelovaru, Varaždinu, Požegi i Šibeniku.

U okviru istog projekta, od početka godine, predstavnici HANFA-e održali su još šest edukacija u zagrebačkim srednjim školama. Tako su o važnosti financijske pismenosti naučili više učenici: Elektrotehničke obrtničke škole, Škole za modu i dizajn, Prve ekonomske škole, III Gimnazije, VII Gimnazije i Klasične gimnazije.

Na interaktivnim predavanjima i uz korištenje edukativnih video materijala mladi su se upoznali s osnovama financijske pismenosti i glavnim aktivnostima HANFA-e. Na zajedničkim predavanjima je od početka ove godine ukupno sudjelovalo oko 600 učenika i profesora.

Navedena suradnja s HGK samo je dio cjelokupnih aktivnosti koje HANFA poduzima na području          povećanja financijske pismenosti, a više o tome možete pročitati i ovdje.