Sjednica Upravnog vijeća: Vukovarskom društvu ENERGIA NATURALIS d.o.o. odobreno objavljivanje ponude za preuzimanje LUKA PLOČE d.d., Ploče

Vijest objavljena: 5.7.2019.

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) na današnjoj, 26. ovogodišnjoj sjednici, odobrilo je vukovarskom društvu ENERGIA NATURALIS d.o.o. za ulaganje i upravljanje, objavljivanje ponude za preuzimanje društva LUKA PLOČE d.d. iz Ploča.

Obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 16. siječnja 2019., sukladno članku 9. stavku 1. ZPDD-a, stjecanjem 2.848 redovnih dionica LUKA PLOČE d.d. na uređenom tržištu po cijeni od 368 kuna. Zajedno s ranijih 105.514 dionica u vlasništvu, ponuditelj sada drži 108.362 dionice, odnosno 25,62 posto udjela u temeljnom kapitalu, što daje 25,72 posto glasova na glavnoj skupštini LUKA PLOČE d.d.

Uz to, donesena su i tri rješenja za nastavak mandata članovima uprava u društvima koja su subjekti nadzora HANFA-e. Tako će u QUAESTUS PRIVATE EQITY d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom još pet godina biti u upravi Vjenceslav Terzić, a u upravi PROSPERUS-INVEST d.o.o. za upravljanje fondovima odobren je mandat od još pet godina Tomislavu Tičiću i Jošku Miliši.

Zbog sve manje imovine pod upravljanjem Locusta Fondovi d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu pripojit će alternativne investicijske fondove (AIF) Locusta Value I i Locusta Value IV, fondu Locusta Value II, kao AIF-u preuzimatelju, a o čemu je danas doneseno rješenje HANFA-e.

Uz sve navedeno, donesena su i tri rješenja koja se odnose na prestanak važenja dozvole za obavljanje poslova distribucije osiguranja i to: Matiji Šketu, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju AZ VANTIS, iz Križevaca, Ivici Staniću, osnivaču obrta AGENCIJA PREMIJA iz Valpova i društvu CENTAR 24 d.o.o. za zastupanje u osiguranju iz Zagreba.

Detaljne objave s 26. sjednice Upravnog vijeća HANFA-e pročitajte ovdje.