15.09.2023.

Studijski posjet Centralne banke Kosova

U sklopu Programa za jačanje kapaciteta središnjih banaka Zapadnog Balkana Hanfa je ovaj tjedan organizirala studijski posjet za predstavnike Centralne banke Kosova (CBK). Riječ je o projektu koji financira Europska komisija, a Hanfa je u njega uključena kroz bilateralnu mjeru tehničke pomoći u području osiguranja za CBK kao nadležno tijelo za tržište osiguranja. Fokus bilateralne suradnje, kao i ovog studijskog posjeta, bio je na liberalizaciji tržišta osiguranja od automobilske odgovornosti s naglaskom na aktuarske teme i nadzornu praksu.

U ime Hanfe u studijskom posjetu sudjelovali su voditeljica Direkcije za analizu osiguranja Iva Ivanković, voditeljica Odjela za aktuarsku analizu Suzana Dumančić, voditeljica Odjela za praćenje usklađenosti osiguranja Tanja Đenić Šimundić i voditelj Odjela za nadzor osiguranja Branimir Bašić. 

U sklopu studijskog posjeta održani su sastanci s predstavnicima Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), Hrvatskog aktuarskog društva (HAD) i Allianz Hrvatska d.d., na kojima su predstavnici CBK-a informirani o iskustvu sudionika na tržištu osiguranja u procesu liberalizacije tržišta osiguranja od automobilske odgovornosti, kao i o ostalim pitanjima iz prakse. Predstavnici CBK-a zaduženi za nadzor društava za osiguranje g. Shpetim Mehmeti, gđa Gentiana Godeni i gđa Rrezarta Korbaj izrazili su svoje zadovoljstvo studijskim posjetom naglasivši da će saznanja stečena kako od kolega iz Hanfe tako i od predstavnika HUO-a, HAD-a i Allianza biti korisna u daljnjem razvoju tržišta osiguranja u Republici Kosovu.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.