22.05.2024.

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Tankerskoj plovidbi odobrena nova ponuda za preuzimanje Atlantske plovidbe

Nakon što je u siječnju odobrilo objavu obvezne ponude za preuzimanje, Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici odobrilo zahtjev društva Tankerska plovidba iz Zadra za objavu dobrovoljne ponude za preuzimanje preostalih 742.938 dionica Atlantske plovidbe iz Dubrovnika.

Prije podnošenja ovoga zahtjeva Tankerska plovidba raspolagala je s 1.350.332 redovne dionice Atlantske plovidbe, što je 64,51 posto temeljnog kapitala i jednako toliko dionica s pravom glasa. Temeljni kapital društva od 83.347.800,08 eura podijeljen je na 2.093.270 redovnih dionica, bez nominalnog iznosa, na ime, koje su uvrštene na Redovito tržište Zagrebačke burze. 

U prethodnoj, obveznoj ponudi za preuzimanje s početka 2024. Tankerska plovidba u konačnici je stekla 523.534 redovne dionice po cijeni od 53,60 eura, a nakon toga nastavila kupovati dionice na tržištu.  

Hanfa je utvrdila da je Tankerska plovidba osigurala potrebna sredstva za plaćanje svih dionica te sve potrebne garancije. 

Više detalja o ovoj i drugim objavama s današnje sjednice možete potražiti ovdje.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.