04.06.2024.

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Izdano odobrenje društvu Flexway Adriatic za objavu ponude za preuzimanje Zvečeva

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici odobrilo zahtjev društvu Flexway Adriatic d.o.o. iz Zagreba za objavljivanje ponude za preostalih 24,75 posto dionica društva Zvečevo d.d. iz Požege. Ponuđena cijena iznosi 38,71 euro po dionici.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 26. ožujka 2024. sklapanjem ugovora o kupnji dionica između društva Flexway Adriatic i Zdravka Alvira iz Zagreba, čime je društvo steklo 287.729 redovnih dionica serije A i 74.562 redovne dionice serije B. To predstavlja 75,25 posto temeljnog kapitala Zvečeva i daje 75,25 posto dionica s pravom glasa.

Prema podacima iz sudskog registra, na dan nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje temeljni kapital Zvečeva iznosio je 9.941.620 eura te je bio podijeljen na 382.370 redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa 26 eura. Od toga je 307.808 redovnih dionica serije A koje su na dan nastanka obveze uvrštene na Redovito tržište Zagrebačke burze i 74.562 redovnih dionica serije B koje nisu uvrštene na uređeno tržište.

U skladu s propisima, ponuditelj je dostavio elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice, revidiran od strane neovisnog ovlaštenog revizora. Fer vrijednost dionice na dan nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje procijenjena je na 25,39 eura za redovnu dionicu Zvečeva. 

Prema podacima Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionica u razdoblju od tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, na uređenom tržištu redovnih dionica ostvareno je 11.11 posto dana trgovanja (7 dana, od moguća 63 dana), a prosječna ponderirana cijena dionice u tom razdoblju iznosila je 7,32 eura. Cijena po kojoj je ponuditelj stekao redovne dionice iznosila je 38,71 euro. 

Hanfa je kod provjere urednosti zahtjeva ponuditelja provjeravala i društvo FLEXWAY DMCC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje kao društvo majka u ovoj ponudi djeluje zajednički s društvom Flexway Adriatic, vodeći računa o eventualnoj primjeni sankcijskog režima. Uz to, zatražena su i očitovanja kreditne institucije kod koje je ponuditelj otvorio transakcijski račun i očitovanje depozitara u ovoj ponudi te je utvrđeno da s aspekta sprječavanja pranja novca i sankcijskog režima nema zapreka za odobrenje podnesenog zahtjeva ponuditelja.

Više detalja o ovoj i drugim objavama s današnje sjednice možete potražiti ovdje.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.