Održano savjetovanje o primjeni Zakona o obveznim osiguranjima u prometu

Vijest objavljena: 8.7.2019.

Predstavnici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) prošloga su tjedna u  vijećnici Hrvatske gospodarske komore (HGK) održali savjetovanje s predstavnicima društava za osiguranje, na temu primjene članka 12. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Prezentaciju su održali Tanja Đenić Šimundić i Matija Kovačević iz Sektora za superviziju osiguranja, leasinga i faktoringa HANFA-e, a kojoj je prisustvovalo četrdesetak predstavnika društva za osiguranje. Bila je to prilika da se još jednom skrene pozornost na dužnosti društava u pogledu postupanja u zakonom propisanim rokovima te se podsjetilo na rokove isplata šteta kao i na rokove za dostavu utemeljenih odgovora i isplatu nespornog dijela štete. Osim toga, predstavnicima društava za osiguranje je skrenuta pozornost na to kako bi utemeljeni odgovor i obrazložena ponuda trebali izgledati. 

Održana edukacija samo je jedna u nizu prezentacija i predavanja kojima predstavnici HANFA-e kontinuirano doprinose edukaciji predstavnika industrije te poboljšanju uvjeta i zaštiti prava potrošača. 

Više o temi dostupno je ovdje.