Održan 10. edukativni skup za predstavnike izdavatelja vrijednosnih papira

Vijest objavljena: 7.6.2019.

Na 10. edukativnom skupu Zagrebačke burze (ZSE), Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), održanom 7. lipnja 2019. u Zagrebu, bilo je govora o novom Kodeksu korporativnog upravljanja, trendovima u predstavljanju rizika u prospektu te projektu koji HANFA provodi s ciljem unaprijeđena nadzora financijskih informacija izdavatelja čiji su vrijednosni papiri uvršteni na Zagrebačkoj burzi. Spomenuti projekt financira se sredstvima koja je osigurala Europska komisija, a odnosi se na implementaciju novih nadzornih ovlasti HANFA-e u vezi s nadzorom financijskih informacija izdavatelja čiji vrijednosni papiri kotiraju na Zagrebačkoj burzi.

Prisutne je u ime organizatora, uz ostale, pozdravio i član Upravnog vijeća HANFA-e, Jurica Jednačak koji je pritom naglasio da brojne aktivnosti i projekti koje HANFA provodi imaju za cilj povećanje kvalitete objavljenih informacija izdavatelja, a što će doprinijeti povećanju povjerenja ulagatelja.

Ispred HANFA-e izlaganja su održali: supervizor u Sektoru za superviziju tržišta kapitala, Vedran Krunić i supervizor specijalist u istom sektoru, Maja Ramljak.

Uz navedeno, moglo se saznati više i o tome kako pripremiti dobru ad-hoc objavu za javnost te o fokusu na dioničare, o čemu su govorili eksperti Zagrebačke burze i SKDD-a.