Obavijest o popisu kandidata koji mogu pristupiti ispitnom roku iz područja tržišta kapitala, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava – 13. svibnja 2021.

Objavljeno: 4. svibnja 2021.

Hanfa objavljuje popis kandidata koji mogu pristupiti ispitnom roku za provjeru znanja i stjecanje kvalifikacija za pružanje informacija o investicijskim proizvodima i uslugama, brokerske poslove, investicijsko savjetovanje te za stjecanje zvanja ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova i stjecanje kvalifikacija za upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvom, koji će se održati u četvrtak, 13. svibnja 2021. u prostorijama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Franje Račkoga 6, Zagreb, s početkom u 9.00 i 13.00 sati.

Kandidati će se prilikom pristupanja polaganju ispita morati identificirati s dokumentom sa slikom, zbog čega je potrebno doći 15 minuta ranije.

Važne napomene

Ispit će se održati uz primjenu mjera zaštite od koronavirusa u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svim će kandidatima prije ispita biti izmjerena temperatura. Kandidati s temperaturom od 37,2 °C, ili više neće moći pristupiti ispitu. Na ulazu i unutar zgrade, kao i za vrijeme trajanja ispita za sve sudionike obvezna je upotreba zaštitnih maski, a na samom ulazu u dvoranu bit će osigurano sredstvo za dezinfekciju ruku. Prilikom ulaska u zgradu, čekanja na red za prijavu te ulaska u prostoriju gdje se ispit održava, obvezno je držati razmak od najmanje 1,5 metraPrilikom pisanja ispita kandidati će u dvorani biti raspoređeni tako da se poštuje preporučeni razmak.

Molimo da ne ulazite u zgradu prije predviđenog termina te da se nakon izlaska iz dvorane i predaje ispita ne zadržavate u hodniku, stubištu i pred samim ulazom u zgradu.

Povrat naknade: U skladu s člankom 3. stavkom 8. Pravilnika o vrsti i visini naknada Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Narodne novine, br. 26/19), u slučaju da kandidat nije u mogućnosti pristupiti ispitu, Hanfa će vratiti uplaćene naknade propisane člankom 5. stavkom 2. točkom 20, člankom 10. stavkom 1. točkom 7., člankom 11. stavkom 1. točkom 8. te člankom 13. stavkom 1. točkom 12. ovog Pravilnika, u slučaju pisane obavijesti kandidata o odustajanju od pristupanja ispitu najkasnije dva radna dana prije održavanja ispita iz članka 5. stavka 2. točke 20., članka 10. stavka 1. točke 7., članka 11. stavka 1. točke 8. te članka 13. stavka 1. točke 12. ovog Pravilnika pa će se u tom slučaju iznos uplaćene naknade propisane navedenim pravilnikom vratiti uplatitelju.

Popis kandidata koji mogu pristupiti ispitu