Hanfa u suradnji s Markets4Europe organizira međunarodnu konferenciju u Zagrebu

Objavljeno: 11. veljače 2020.

Pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) će u suradnji s Markets4Europe organizirati u Zagrebu konferenciju pod nazivom „Financing Prosperity Without Borders – Developing and Integrating the EU's Capital Markets“. 

Konferencija će se održati u Zagrebu 16. lipnja 2020. godine, a imat će za cilj promicanje ključnih reformi potrebnih za učinkovitiju i integriraniju uniju tržišta kapitala EU-a, s posebnim naglaskom na inovacije i jačanje kapaciteta lokalnih i regionalnih tržišta, zajedno s paneuropskom razinom. Tom će prilikom brojni relevantni stručnjaci iz Republike Hrvatske i Europske unije raspraviti o nužnosti jačanja tržišta kapitala, potrebama manjih i srednjih poduzeća na tržištima kapitala, prekograničnom i domaćem investiranju te inovativnim tehnološkim rješenjima u financijskoj industriji (FinTech). Bit će predstavljene i aktualnosti u području financijskih usluga tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije te budućim aktivnostima u ovom području do kraja godine. 

Na konferenciji će sudjelovati: dr.sc. Martina Dalić, članica vodstva kampanje Markets4Europe i Callidus Certus d.o.o., dr.sc. Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija Republike Hrvatske, dr.sc. Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke i dr.sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, kao i brojni drugi stručnjaci iz relevantnih područja. Detaljan program i više informacija bit će dostupno na internetskoj stranici konferencije.