Hanfa izabrala najbolje znanstvene i stručne studentske radove te dodijelila nagrade trima najboljima

Objavljeno: 21. siječnja 2022.

Danas su na prigodnoj svečanosti u Zagrebu dodijeljene nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja koji je Hanfa objavila u listopadu 2020. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana ona tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna.

Upravno vijeće Hanfe je temeljem jednoglasnog prijedloga Povjerenstva donijelo odluku o dodjeli nagrada u okviru Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2021. godinu i to prema slijedećem rasporedu:

  1. Nagrada dodjeljuje se radu Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna financijska tržišta kapitala autorice Julije Božan (15.000 kuna), studentice Ekonomskog fakulteta u Splitu
  2. Nagrada dodjeljuje se radu Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije autora Luke Sovulja (10.000 kuna), studenta Ekonomskog fakulteta u Zagrebu
  3. Nagrada dodjeljuje se radu Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji autorice Mirne Jokić (5.000 kn), studentice Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Prisutnima je, u ime Hanfe, čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman koji je tom prilikom još istaknuo: „Hanfa veliku pozornost pridaje kontinuiranom stručnom usavršavanju i izvrsnosti pa se nadamo da ćemo i uručenjem ovih nagrada uspjeti potaknuti i motivirati studente  da se već tijekom studija posvete izradi stručnih i znanstvenih radova te da se, osim teorijskim znanjima, okrenu i analizi primjera iz prakse i ekonomske svakodnevnice“.

Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivica Šušak pozdravio je sve prisutne i čestitao studentima na njihovom uspjehu, a čestitkama su se pridružili i predstavnici fakulteta na kojima studenti studiraju i to: dr. sc. Sanja Sever Mališ, prodekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Branka Marasović, prodekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu te prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Kako bi se to studente i u budućnosti motiviralo na izradu znanstvenih i stručnih radova iz područja ekonomije, Upravno vijeće Hanfe odlučilo je da će već od sljedećeg tjedna biti objavljen novi natječaj za najbolje studentske stručne i znanstvene radove te da će se ta praksa nastaviti kontinuirano, svake godine. Teme i svi detalji natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici Hanfe.

Sažetke svih nagrađenih studentskih radova pročitajte ovdje.

Foto: Matija Habljak, Pixel