26.05.2023.

Što sve treba naučiti za distributera osiguranja?

Prije ulaska u samostalno distribuiranje i prodaju osiguranja potrebno je položiti ispit i dobiti licencu.

Sve fizičke osobe koje su stekle licencu i ovlaštenje Hanfe za distribuciju i ugovaranje polica osiguranja, bilo unutar okvira svog dosadašnjeg radnog mjesta ili zbog vlastitog interesa i želje za učenjem, mogu svoju karijeru usmjeriti u pravcu samostalnog distribuiranja i prodaje osiguranja. Ako se odluče na takav korak, što je javnosti možda manje poznato, za osnivanje obrta ili pravne osobe mogu dobiti i poticaj u okviru državnog projekta subvencioniranog samozapošljavanja te na taj način ostvariti samostalnu karijeru i riješiti pitanje svoje nezaposlenosti.

No, prije toga moraju položiti potrebni ispit i dobiti licencu kod Hanfe koja unutar svoje nadležnosti provodi provjeru stručnih znanja potrebnih za obavljanje poslova distribucije osiguranja i reosiguranja. Osim toga, Hanfa provodi i ispite za stjecanje kvalifikacija za pružanje informacija, brokerske poslove, investicijsko savjetovanje, ovlaštenje upravitelja mirovinskih fondova te za upravljanje mirovinskim osiguravajućim društvom.

Osim organizacije ispita, povremeno tijekom godine organizira i provodi obrazovni program za područje tržišta kapitala koji, uz nadoknadu, mogu pohađati svi zainteresirani, no on nije uvjet za polaganje ispita, ukoliko se kandidat može spremiti sam.

Hanfa sve spomenute ispite organizira kontinuirano kroz godinu kako bi se osigurala dostupnost zainteresiranim kandidatima. Na taj način osoba koja ima potrebu steći određenu licencu može to učiniti u svakom trenutku, a ne mora čekati točno određena razdoblja u godini.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.