27.06.2023.

Pred nama je vrijeme velikih kolebanja tržišta kapitala

Posljednjih tjedana glavne vijesti na tržište kapitala dolaze iz dvaju izvora: prva vijest odnosi se na inflaciju, a objavljuju je statistički zavodi diljem svijeta, dok su druga vijest potezi centralnih banaka. Dominantne vijesti odnose se na američke Federalne rezerve odnosno na Europsku središnju banku. Predsjednica Europske središnje banke nedavno je izvijestila kako će u europodručju do jeseni referentna kamatna stopa doseći 0 posto, odnosno porast će za 0,5 postotnih bodova. Time će europodručje izaći iz osmogodišnjeg razdoblja negativnih kamatnih stopa. Posljedica je to vijesti koje dolaze iz statističkih zavoda, koji svaki mjesec izvješćuju o sve višoj inflaciji

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.