Obavijesti

ESMA objavila Završne izvještaje o Tehničkom savjetu za Europsku komisiju o održivom financiranju

Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) objavilo je 3. svibnja 2019. na svojoj internetskoj stranici dva Završna izvještaja o Tehničkom savjetu za Europsku komisiju o integraciji rizika i čimbenika održivosti, koji se odnose na ekološke, društvene i aspekte dobrog upravljanja u pogledu investicijskih društava i investicijskih fondova u MiFID II te AIFM i UCITS Direktive.

 

Završni izvještaji dostupni su na sljedećim poveznicama: MiFID II (investicijske usluge) i AIFM i UCITS (investicijski fondovi.

12.02.2019.

ESMA objavila dokument za javnu raspravu o nacrtu smjernica za stres test likvidnosti kod UCITS fondova i AIF

Na temelju članka 14. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (NN, br. 140/05 i 12/12), obavještava se javnost da je Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) dana 5. veljače 2019. na svojoj internetskoj stranici objavilo dokument za javnu raspravu o nacrtu smjernica za stres test likvidnosti kod UCITS fondova i AIF

Pročitaj više...

11.01.2019.

ESMA objavila godišnje statističko izvješće o prinosima i troškovima investicijskih proizvoda koji se distribuiraju malim ulagateljima u EU

Na temelju članka 14. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (NN, br. 140/05 i 12/12), obavještava se javnost da je Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) dana 10. siječnja 2019. na svojoj internetskoj stranici objavilo prvo godišnje statističko izvješće o prinosima i troškovima investicijskih proizvoda koji se distribuiraju malim ulagateljima u EU.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti