Događaji inovacijskog hub-a

Događaji u kojima sudjeluje Inovacijski hub uključuju:

  • okrugle stolove povezane s financijskim inovacijama, koji pomažu razvoju suradnje između Hanfe i sudionika tržišta financijskih usluga i subjekata koji razvijaju tehnološka rješenja na području financijskih usluga,
  • posebna predavanja, Q&A i slično, orijentirana na konkretna pitanja kojima se regulatorni okvir pokušava približiti subjektima i kojima se istražuju problemi povezani s njihovim poslovanjem u regulatornom okviru,
  • tematske radionice koje se orijentiraju na iskustvo tržišnih sudionika i raspravljanje o trendovima. 

Hanfa je i do sada bila pozivana na događaje kao što su radionice, debate, okrugli stolovi, konferencije i paneli čiji su domaćini bile druge organizacije s ciljem podržavanja inovacija u financijskim uslugama. Ako želite da sudjelujemo na vašem događaju, molimo kontaktirajte nas putem adrese innovationhub@hanfa.hr.

Prezentacija rada regulatornog Inovacijskog huba: koji su ciljevi i strategija, način rada i primjeri projekata

Kada? 29. svibnja 2019. od 9:30 do 11:00 sati

Gdje? HANFA, Franje Račkoga 6, Zagreb

Povodom pokretanja regulatornog Inovacijskog huba, predstavnici HANFA-e održat će predstavljanje u kojem će iznijeti cilj, strategiju i glavne funkcije Inovacijskog huba, kao i primjere inovativnih projekata koji su dobili podršku regulatornih inovacijskih hubova u drugim državama članicama EU-a.

Kome je namijenjen ovaj događaj?

Subjektima koji pružaju usluge poslovnog ili pravnog savjetovanja (konzultantske usluge) na području inovacija u financijskim uslugama. Ako postoji zabilježena evidencija (track record), slobodno je pošaljite u prijavi. 

Molimo zainteresirane da se prijave na adresu elektroničke pošte innovationhub@hanfa.hr ili na filip.saravanja@hanfa.hr odnosno dorotea.benkovic@hanfa.hr do 12:00 sati 24. svibnja 2019.

Broj sudionika: 30 mjesta, po načelu prvenstva s obzirom na redoslijed prijave (first come, first served). Prednost će imati sudionici kojima je događaji namijenjen. 

Ako bude potrebno, događaj će se ponoviti, a novi poziv bit će javno objavljen u najbržem mogućem roku.

Program:

9:30 – 10:00: „Inovacijski hub – ciljevi, strategija i način rada“ – Anamarija Staničić, direktorica Sektora za harmonizaciju propisa i međunarodnu suradnju

10:00 – 10:20: „Primjeri projekata iz drugih država članica EU-a“ - Dorotea Benković, zamjenica FinTech koordinatora i Filip Šaravanja, FinTech koordinator, Inovacijski hub HANFA-e

10:20-11:00: - Pitanja i odgovori 

Prezentacija će se održati na hrvatskom jeziku.

Povratak na vrh

Predstavljen Inovacijski hub HANFA-e

Na prezentaciji Inovacijskog huba HANFA-e održanoj 29. svibnja 2019. okupilo se tridesetak konzultanata i pravnika zainteresiranih za područje novih tehnologija. Stručnjaci HANFA-e tom su prilikom upoznali prisutne s konceptom i radom Inovacijskog huba te s pokretačkom idejom iza cjelokupnog projekta. „Cilj nam je da, kao regulator, pomognemo razvoju tržišta ali i utječemo na prevenciju rizika.“ – sažela je tom prilikom direktorica Sektora za harmonizaciju propisa i međunarodnu suradnju, Anamarija Staničić. Na to se nadovezao i koordinator Inovacijskog huba, Filip Šaravanja, pojasnivši da je za mala tržišta, kao što je ono hrvatsko, važno paziti da se regulativa primjenjuje proporcionalno, zbog razvoja tržišta. Više o primjerima iz prakse, posebno iz područja osiguranja, govorila je zamjenica koordinatora Inovacijskog huba, Dorotea Benković, a podršku projektu dao je i član Upravnog vijeća, Jurica Jednačak.

U području inovacija uvijek je važno obratiti posebnu pozornost na pravnu sigurnost. Razvoj i primjena novih tehnologija uvijek donosi nove rizike ali i prilike, a subjekti s obzirom na to svakako trebaju obratiti posebnu pozornost na svoj položaj u regulatornom okviru.

Povratak na vrh

Predstavnik HANFA-e prezenter i panelist na konferenciji FinTech Adria

Drugog dana trodnevne konferencije FinTech Adria koja je od 20. do 22. svibnja 2019. održana u Rovinju jedan od prezentara i panelista bio je i predstavnik HANFA-e, ujedno i koordinator Inovacijskog huba, Filip Šaravanja.

Riječ je o konferenciji koja je okupila brojne stručnjake za fintech, blochain profesionalce, bankare i sve zainteresirane za inovacije u financijama i blockchain tehnologiju. Konferencija je okupila dvjestotinjak sudionika, a program se odvijao u dvije paralelne „staze“ - Fintech Track&Blockchain Track. U segmentu fintech tema prezentaciju je održao i koordinator Inovacijskog huba HANFA-e, F. Šaravanja koji je tom prigodom govorio o financijskoj decentralizaciji te prilikama i rizicima koje to donosi. Osim brojnih prezentacija konferencija je sadržavala i interaktivne panel-diskusije i radionice, a na onoj pod nazivom: „Global Finance in the Digital Age“ svoj je doprinos dao i F. Šaravanja.

Osim usvajanja novih znanja i razmjene informacija cjelokupni je event sudionicima donio i mogućnost umrežavanja te stvaranja novih poslovnih prilika.

Povratak na vrh