Tekuće aktivnosti Hanfe

Hanfa obilježava Svjetski tjedan novca

Vijest objavljena: 10. ožujka 2021.

Hanfa se i ove godine aktivno uključila u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca od 22. do 26. ožujka 2021. Tim povodom Hanfa organizira razne edukativne aktivnosti.

Krajem veljače objavljen je natječaj za učenike srednjih škola na temu Osiguraj svoju budućnost". U natječaju su pozvani na sudjelovanje srednjoškolci iz svih krajeva Hrvatske, a dovoljno je u ime škole poslati kratki videouradak na temu štednje za mirovinu i mirnu starost. Tročlana komisija pregledat će sve pristigle radove te školi s najboljim uratkom dodijeliti nagradu – pametnu ploču. Svečana dodjela nagrade održat će se online 26. ožujka 2021., a više informacija o pobjedniku i samoj dodjeli bit će objavljeno naknadno na našim internetskim stranicama.

Početkom tjedna, 23. ožujka 2021. u 11:00 sati održat će se javna online prezentacija na temu Psihološki aspekti u investicijskim odlukama“. Bit će to prilika za naučiti nešto više o bihevioralnim financijama, znanosti koja povezuje neuroznanost, ekonomiju i psihologiju. Više o navedenom događaju i prijavi na prezentaciju možete pogledati ovdje 

25. ožujka 2021. u 11:00 sati održat će se debata koju organiziraju Hanfa i Hrvatska narodna banka u suradnji sa studentima Ekonomskog fakulteta u Rijeci na temu Alternativno vs bankovno financiranje. Studentima će mentori biti stručnjaci iz Hanfe i HNB-a koji će ujedno i moderirati debatu, dok će studenti predstaviti alternativno, odnosno bankovno financiranje u trima kategorijama:

  • Obrazovanje
  • Poslovni poduhvat
  • Životne potrebe.

Više informacija o samom događaju te poveznicu za pristup raspravi možete pogledati ovdje 

Ovim putem potičemo širu javnost na sudjelovanje u edukativnim aktivnostima u vezi s financijskom pismenosti te stjecanje novih znanja iz područja financija. Sve zainteresirane škole, fakultete i udruge pozivamo da nam se jave radi dogovora oko moguće suradnje na e-mail: edukacija@hanfa.hr.

 

Ostale obavijesti