Tekuće aktivnosti Hanfe

Investicijski fondovi tema novog online predavanja

Objavljeno: 16. veljače 2022.

Tema drugog ovogodišnjeg online predavanja Hanfe za građane, održanog u veljači, bila je tržište kapitala i zlouporaba tržišta. Bila je to prilika saznati više o tome što je tržište kapitala, zašto je važna transparentnost na tržištu te što se sve podrazumijeva pod pojmom zlouporaba tržišta kapitala. U Hrvatskoj je navedeno područje regulirano Zakonom o tržištu kapitala, a o toj temi govorila je voditeljica Hanfine Direkcije za superviziju izdavatelja Andreja Hašček.

Ako ste propustili online predavanje, a zanima vas tema preuzimanja dioničkih društava, snimku možete pogledati na YouTube kanalu Hanfe.

Sljedeća tema u edukativnom serijalu besplatnih online predavanja namijenjenih široj javnosti bit će investicijski fondovi. Predavanje će se održati 15. ožujka 2022. s početkom u 10 sati te je otvoreno za sve zainteresirane. Potrebna je samo prethodna prijava na e-mail: edukacija@hanfa.hr, nakon čega će na vašu e-mail adresu biti poslana uputa za praćenje predavanja.

Informiranost i educiranost glavni su alati podizanja razine financijske pismenosti i osvještavanja potrošača o njihovim pravima u području financijskih usluga pa Hanfa kao regulator i na ovaj način doprinosi razvoju tržišta i edukaciji potrošača.

Ostale obavijesti