Vijesti

21.07.2017

Upozorenje za javnost na aktivnosti društva Oceangate d.o.o. (Invest and Trade)

Hanfa je na temelju svojih nadzornih aktivnosti utvrdila kako osobe zaposlene u društvu Oceangate d.o.o., Zagreb, OIB: 82463768915 (ime branda: Invest and Trade), nude na području Republike Hrvatske usluge inozemnog investicijskog društva GOLDENBURG GROUP Ltd., Limassol, Cipar (ime branda: Topforex), pri čemu se predstavljaju kao zaposlenici Invest and Trade-a. Društvo Oceangate d.o.o. nema odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga, kao niti za nuđenje investicijskih usluga drugih investicijskih društava na području Republike Hrvatske.

Pročitaj više

20.07.2017

EIOPA poslala Europskoj komisiji nacrte izmjena Provedbenih tehničkih standarda (ITS) o izvješćivanju i javnoj objavi te objavila konačnu verziju 2.2.0 XBRL taksonomije

EIOPA je 17. srpnja 2017. poslala Europskoj komisiji nacrte izmjena Provedbenih tehničkih standarda u vezi s predlošcima za podnošenje informacija nadzornim tijelima (ITS o izvještavanju) i Provedbenih tehničkih standarda u vezi s postupcima, formatima i predlošcima za izvješće o solventnosti i financijskom stanju (ITS o objavljivanju) te je objavila konačnu verziju 2.2.0 Solventnost II XBRL taksonomije koju bi društva za osiguranje trebala primjenjivati kod izvještavanja od 31. prosinca 2017. godine.

Pročitaj više

19.07.2017

Mjesečno izvješće za lipanj 2017.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga objavila je Mjesečno izvješće za lipanj 2017. godine. Izvješće sadrži podatke o poslovanju mirovinskih i investicijskih fondova, društava za osiguranje i leasing društava te podatke o tržištu kapitala.

Pročitaj više