Obavijesti

Obavijest subjektima nadzora o primjeni Ebinih Konačnih smjernica o stopi konverzije duga u vlasnički kapital pri primjeni bail-in instrumenta i Konačnih smjernica o postupanju prema dioničarima pri bail-inu ili otpisu i konverziji instrumenata kapitala

Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA) je 11. srpnja objavila Konačne smjernice o stopi konverzije duga u vlasnički kapital pri primjeni bail-in instrumenta (EBA/GL/2017-03) i Konačne smjernice o postupanju prema dioničarima pri bail-inu ili otpisu i konverziji instrumenata kapitala (EBA/GL2017-04).

Obavijest o primjeni smjernica

Smjernice

Opis

Naziv smjernica

Konačne smjernice o stopi konverzije duga u vlasnički kapital pri primjeni bail-in instrumenta (EBA/GL/2017-03) i Konačne smjernice o postupanju prema dioničarima pri bail-inu ili otpisu i konverziji instrumenata kapitala (EBA/GL2017-04)

Subjekti nadzora na koje se smjernice odnose

Investicijska društva

Primjena smjernica u cijelosti ili djelomično

U cijelosti

Datum početka primjene smjernica

28. veljače 2017.

Poveznica na smjernice Europskog nadzornog tijela

https://www.eba.europa.eu/regulation-and-policy/recovery-and-resolution/guidelines-on-the-rate-of-conversion-of-debt-to-equity-in-bail-in, https://www.eba.europa.eu/regulation-and-policy/recovery-and-resolution/guidelines-on-the-treatment-of-shareholders-in-bail-in

 

01.09.2017.

Obavijest o objavi Kalendara predaje izvještaja za subjekte nadzora na internetskoj stranici reports.hanfa.hr

Hanfa je na internetskoj stranici reports.hanfa.hr objavila Kalendar predaje izvještaja za subjekte nadzora iz kojeg je za svaki pojedini izvještaj vidljiv period i rok predaje izvještaja. Radi lakšeg snalaženja omogućen je poseban pogled predaje izvještaja zasebno za investicijske usluge, investicijske i mirovinske fondove te društva za upravljanje, tržište kapitala, tržište osiguranja te leasing i faktoring. Kalendar je dostupan ovdje.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti