Obavijesti

Obavijest subjektima nadzora o primjeni Smjernica - Izvješćivanje o transakcijama, vođenje evidencije o nalozima i usklađivanje satova

Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA), objavilo je 2. listopada 2017. Smjernice - Izvješćivanje o transakcijama, vođenje evidencije o nalozima i usklađivanje satova.

 

Obavijest o primjeni smjernica

Smjernice

Opis

Naziv smjernica

Izvješćivanje o transakcijama, vođenje evidencije o nalozima i usklađivanje satova

Subjekti nadzora na koje se smjernica odnosi

Investicijska društva, mjesta trgovanja, odobreni mehanizmi izvješćivanja (ARM) i nadležna tijela

Primjena smjernice u cijelosti ili djelomično

 U cijelosti

Datum početka primjene smjernice

 3. siječnja 2018.

Poveznica na smjernicu Europskog nadzornog tijela

https://www.esma.europa.eu/sites/default/files/library/esma-2016-1452_guidelines_mifid_ii_transaction_reporting_hr.pdf

09.10.2017.

ESMA ističe važnost LEI-ja za usklađenost s MiFID-om/MiFIR-om

Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) objavilo je Izvještaj o Identifikacijskoj oznaci pravne osobe (LEI) kao dio svojih napora za podizanje svijesti o industriji i olakšavanje usklađenosti sa zahtjevima u vezi s LEI-jem u okviru Direktive MiFID II prije početka njezine primjene 3. siječnja 2018. godine.

Pročitaj više...

11.09.2017.

Obavijest subjektima nadzora o primjeni Ebinih Konačnih smjernica o stopi konverzije duga u vlasnički kapital pri primjeni bail-in instrumenta i Konačnih smjernica o postupanju prema dioničarima pri bail-inu ili otpisu i konverziji instrumenata kapitala

Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA) je 11. srpnja objavila Konačne smjernice o stopi konverzije duga u vlasnički kapital pri primjeni bail-in instrumenta (EBA/GL/2017-03) i Konačne smjernice o postupanju prema dioničarima pri bail-inu ili otpisu i konverziji instrumenata kapitala (EBA/GL2017-04).

Pročitaj više...

01.09.2017.

Obavijest o objavi Kalendara predaje izvještaja za subjekte nadzora na internetskoj stranici reports.hanfa.hr

Hanfa je na internetskoj stranici reports.hanfa.hr objavila Kalendar predaje izvještaja za subjekte nadzora iz kojeg je za svaki pojedini izvještaj vidljiv period i rok predaje izvještaja. Radi lakšeg snalaženja omogućen je poseban pogled predaje izvještaja zasebno za investicijske usluge, investicijske i mirovinske fondove te društva za upravljanje, tržište kapitala, tržište osiguranja te leasing i faktoring. Kalendar je dostupan ovdje.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti